Känn dig trygg med SkimSafe Online

Vår nya tjänst är det mest heltäckande skyddet mot Sveriges vanligaste brott

Läs mer här arrow

Omnämnda i bl.a.

Auktoriserade återförsäljare

Vad säger våra kunder?

Skydda dina pengar med SkimSafe-kortet

SkimSafe-kortet skyddar effektivt dina bankkort mot trådlös skimming. Skyddskortet ser ut precis som ett betalkort, men innehåller teknik som gör det omöjligt för tjuvar att trådlöst stjäla dina kortuppgifter. Placera SkimSafe-kortet i plånboken så är du alltid skyddad mot trådlös skimming. När en tjuv försöker att läsa av dina kort så aktiveras SkimSafe-kortet och skyddar upp till åtta betalkort mot trådlös skimming. Placera ett enda SkimSafe-kort i plånboken så är dina betalkort skyddade.

Vad är trådlös skimming?

Trådlös skimming är när en tjuv trådlöst stjäl dina kortuppgifter och sedan använder dina kortuppgifter för att handla online. Dina kontaktlösa bankkort är smidiga och lätta att använda… men tekniken i dem gör det också enkelt för tjuvar att trådlöst stjäla dina kortuppgifter. Lika lätt som det är för dig att blippa ditt kort i affären, lika enkelt är det för en tjuv att trådlöst läsa av dina kort. Allt som krävs är en mobiltelefon eller en scanner, så kan tjuvarna stjäla dina kortuppgifter på upp till 1 meters avstånd. De får då tag på alla kortuppgifter som behövs för att handla online och kan enkelt spendera alla pengar på ditt konto.

Snabba fakta

73%

Av alla i Sverige har ett kontaktlöst betalkort

1 meter

På så stort avstånd kan kontaktlösa kort skimmas

47%

av tillfrågade e-handlare uppgav att det var möjligt att handla utan CVV-kod på deras hemsida (undersökning gjord av American Express)

0 kr

Så lite pengar kan du ha kvar på ditt bankkonto om du råkar ut för trådlös skimming